Käytiin tällä viikolla Vaakkoissa treenailemassa. Treeniseurana oli kaveri koiransa Ilon kanssa, sekä Lahja-pentu passissa. Lisäksi jonkinlaiseksi treeniseuraksi voitanee laskea myös lokki ja kaksi varista. Olkoonkin, että niistä oli aika jättänyt jo tovi sitten.

Vaakkoi valikoitui paikaksi koska kaveri halusi testata koiransa ylösnousun vaikeasta rannasta. Lisäksi oli mahdollisuus tehdä hakualue/noutoja veden toimiessa aivan vieressä häiriönä. Eve kun tunnetusti on voimakkaan vesihakuinen, eli helposti saattaa painella veteen hakua tehdessäkin. Kyllähän se oletettavasti ohjaamalla sieltä pois tulee, mutta luulo ei ole tiedon väärtti....

No, treenattiin siinä järjestyksessä, että Ilo aloitti. Siksi aikaa Eve jäi passissa paikallaoloon kun kävin viskomassa lokkia. Hiljaa se malttoi olla (ainakaan veden rajaan en ääntelyä kuullut), mutta takas tullessa se tärisi, sen verran vesi ja markkeeraukset kierroksia nostaa. Ei kuitenkaan koittanut karata, ja yleinen hötkyily on muutenkin nyt tasoittunut kun olen kiinnittänyt huomiota lähialueella rauhallisesti oloon. 

Kun Ilo oli treenannut, oli Even vuoro. Edellisestä hakuruudusta viisastuneena en nyt semmoista tehnyt. Eve oli edellisenä päivänä liikkunut tosi paljon, joten en halunnut ottaa sitä riskiä, että koiran kunto loppuisi taas kesken, ja palautukset tökkisi tästä syystä. Sen sijaan vein ensiksi koiran kanssa varikset muistina suht lähelle (lue: kun en pidemmällekään jaksanut kävellä...). Tämän jälkeen otin vesinoudon ensin damilla siten, että avustaja heitti damin ja lähetin koiran noin 10-15 metriä vesirajasta. Evehän palauttaa tiputtamatta paremmin vedestä jos sillä on matkaa edettävänä. No, dami tulikin hyvin ylös ja käteen asti. Mitä nyt matkalla piti ravistaa, ärähdykseen lopetti. Dami pysyy ravistaessa suussa, mutta lintu ei.

Koska dami tuli hyvin ylös, otettiin lokki seuraavaksi käsittelyyn. Eli sama homma kuin äsken damilla. Lintu tuli hyvin ylös, oli sitäkin palauttamassa suoraan, mutta kompastui ison linnun siipiin ja pudotti linnun. Ylösotto tästä sitten kovin hidas, avustaja sai hätyytellä koiraa. Palautus jalkoihin. Toistettiin tämä vielä, ja lintu tippui taas vissiinkin kerran tai pari, mutta nyt ylösotot jo nopeampia ja raato käteen.

Tän jälkeen sitten vielä muistiksi jääneet varikset ylös. Muisti molemmat hyvin, vaikka itselläni ei taaskaan ollut mitään havaintoa mihin ne jäi. Molempien kohdalla meinasi tehdä kunniakierroksen, mutta ärähtämällä palautti suorinta tietä. Eka käteen, toinen jalkoihin. Molemmat ehjiä.

Että semmoinen treeni se, hyvin meni! Linnut ehjiä, ei suuria ongelmia käsittelyssä, mutta huolimattomat luovutukset. Otin sisällä sitten samojen lintujen kanssa pitotreeniä vielä. Eve ei edelleenkään oikeen kestä sitä, että laitan sen suuhun linnun takas. Vaikka ei ollut mitään ongelmaa kun vieras tämän teki. Ajattelin siis aloittaa damilla tän, ja nyt otin vaan noutoja sisällä siten, että koira istui, ja lintu oli meidän välissä ja siitä luoksetullessa palautus. Nämä ongelmitta käteen.