Tässä blogissa seikkailevat kaksi sileäkarvaista noutajaa nimeltä Ada (Flatkiss Girl In The Garden), sekä Eve (Flatkiss Forever Whatever). Blogin tarkoituksena on pääosin toimia treenipäiväkirjana itselleni, mutta luonnollisesti kaikki kommentit, ja ennenkaikkea treeniehdotukset, ovat tervetulleita. 

Nämä kaksi flattityttöstä ovat ensimmäiset omat noutajani, vaikkakaan eivät ensimmäiset koirani. Näinollen niiden metkuissa on ohjaajalla välillä perässäpysymistä, ja tavoitteellista treenaamista haittaakin lähinnä osaamaton ohjaaja. Even kanssa tulikin tehtyä virheitä, joita sitten Adan kanssa koitan välttää. Todennäköisesti päädyn siis vaan tekemään Adan kanssa eri virheet ;)

 

Adapallo-normal.jpg

(Kuva Marika Grönroos)

Tässä on pikkuinen Ada-pentunen. Se on vasta 9 viikkoa vanha, eli hirmuisesti ei ole ehtinyt vielä treenailemaan. Adan kanssa tarkoitus olisi nomeilla, sekä tokoilla. Jos aikaa jää, kiinnostavat myös mejä ja agility. Mutta nähtäväksi jää miten paljon sitä aikaa sitten on.

Adan kanssa tarkoitus on nomea ajatellen treenailla malttia kehittäen. Tarkoitus olisi aloitella ihan perustottelevaisuudesta, pillikäskyistä sekä palautuksista. Riistaa aion myös näyttää pennulle ainakin alkuun viikottain. Tarkoitus ei riistalla ole mitään sen ihmeemmin tehdä, vaan nimenomaan esitellä sitä pennulle. Tämän pennun kanssa ajattelin jättää kuumentavat asiat, eli markkeeraukset yms hamaan tulevaisuuteen, ihan sen mukaan miten pentu on valmis.

Tokossa ei hirmuisia tavoitteita ole pennulle vielä asetettu. Ehkäpä TK2? Katsellaan mihin asti päästään, ja sen mukaan sitten.

 

Evehyvink%C3%A4%C3%A4-normal.jpg

(Kuva Pilvi Inkinen)

Evellä taasen on ikää jo kahden vuoden verran. Tosin tokat juoksut ovat vasta nyt menossa, ihan hirmu aikuinen kaveri ei tämäkään vielä ole ;) Even kanssa on tullutkin tehtyä nomea ajatellen about kaikki ne virheet mitä ei tarvitsisi. Sitä on nimittäin kuumennettu ihan riittämiin, onhan ne markkeeraukset NIIN kiva heittää, etenkin ennen kuin koira palauttaa käteen asti. No, virheistä oppii. Ihan katastrofitilanne ei Evenkään kanssa toki ole, lähinnä ongelmana on ääntely kuumutessa ja riistan/damien tiputtelu. Nyt treenataan sitten sitä malttia ja palautuksia sisätiloissa, sekä jossain määrin myös muita asioita. Taipparit läpi on tavoite tälle kesälle, viime kesänä ei ehditty niitä yrittämään juoksujen sotkiessa suunnitelmat. Mutta ehtiihän sitä nytkin, yhdet taippari-ilmot tulikin jo peruttua juoksujen alettua...

Tokon suhteen Evellä on jotenkuten hallussa ALO-liikkeet ja kaksi ALO1-tulosta. Kolmas olisi tarkoitus hakea juoksujen jälkeen. Vasta sitten treenaillaan AVO-liikkeitä, joten kisaamaan AVO:ssa tuskin päästään ihan heti, mutta toivottavasti vielä tämän vuoden puolella. Tokossa Evenkään kanssa tavoitteet eivät mitenkään kovin korkealla ole, katsotaan mihin päästään, päätarkoitus on pitää kivaa koiran kanssa, ja kivaa Evellä onkin tokoillessa, välillä hieman liiankin :)