On näköjään blogin päivittäminen jäänyt. No, treenailtu on kuitenkin, vaikkakin hieman laiskanpuoleisesti. Evekin tuli ilmoitettua 20.7 tokokokeeseen, näinollen tokonkin suhteen olisi syytä aktivoitua. Suurin haaste on saada haukkuminen liikkeiden välillä (ja satunnaisesti aikanakin) loppumaan. 

Adan kanssa olen treenannut lähinnä perushallintaa, tokon alkeita, pillikäskyjä ja riistaa näyttänyt, ei siis ihmeitä. Toki pentu on niin kovin pieni vielä, että eipä tässä kiireitä varsinaisesti ole. 

Tässä Adasta kuva taannoisilta pentutreffeiltä, ikää sillä on siis nyt 14 viikkoa:

N%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202013-06-30%20koht

On se hieno, vaikkakin alkaa olla siinä vaiheessa, että on pelkkää jalkaa koko koira :)

 

No mutta nyt niihin tämänpäiväisiin treeneihin, joista tuo otsikon luovutusfiilis juontaa juurensa. Käytiin siis kaverin kanssa tekemässä hakuruutu variksilla, sekä jälki kanilla. Maasto oli aika ryteikköä, tässä hakuruudun näkymää (kuva laadusta vastaa puhelin, koittakaa kestää...):

20130630_151537-normal.jpg

 

Jälki vedettiin samanlaiseen maastoon, pituudelta jälki oli suunnilleen 150 metriä. Ensin aloitti kaverin koira hakuruudussa, Eve pääsi toiselle puolelle polkua jäljelle. Lähetin sen noin 10 metrin päästä, ja ensin piti juosta pois energiaa, tuli siis kerran tyhjänä takas harhailtuaan väärällä suunnalla. Tokalla kerralla kuitenkin jäljesti ongelmitta, ja kani palautui, mutta vain noin 5 metrin päähän. Tässä kohtaa Eve pääsi Adan seuraksi passiin, kaverin koira kun jatkoi hakutyötä vielä. Passissa oli kuumat oltavat kuten näkyy:

20130630_145949-normal.jpg

(jahas, sivu kääntää kuvan väärinpäin, vaikka koneella se näkyy ihan oikein, ilmainen niskajumppa siis, olkaapas hyvät)

Hetken passissa olon jälkeen Eve pääsi hakuruutuun. Se aloitti työn ihan ok, oli tosin selvästi poikki eilisen uimisreissun jäljiltä. No, eka lintu löytyi suht nopeasti, palautui 5 metrin päähän. Toka lintu tuli myös muistaakseni melko nopeasti, mutta taas 5 metrin päähän. Sitten kolmannella lähetyksellä koira ei enää olisi jaksanut lähteä, huomasin sen siitä samantien. Lähti väärälle alueelle, jouduin pari kertaa ottamaan sen pois ja lähettämään uudestaan oikealle alueelle. Sitten se löysikin lähimmän variksen, ja sen sijaan, että olisi tuonut sitä metriäkään mihinkään, jäi järsimään sitä puskaan. Kaveri hätisti koiraa sitten liikkeelle, ja varis taas 5 metrin päähän. Varikset oli jäisiä, muuten voi vaan miettiä missä kunnossa ne olis "perille" tullut.

No, luovutusfiilistä tuskin täytyy selitellä sen enemmin. Palautukset jäi käytännössä tekemättä. Itse analysoisin tän johtuvan kenties siitä, että varista Eve ei ole nyt nähnyt vissiin muutamaan viikkoon. Ei malttanut sitten palauttaa? Tälle koiralle riistatauot ei todella tee hyvää. No, ei auta kun jatkaa hommia siis.