Eli tosiaan, pienen hengähdystauon jälkeen jäätiin vielä seuraamaan AVO/VOI-ryhmän treeniä. "Yllättäen" ryhmässä oli muuten 5 käyttölabua ja yksi käyttökultainen. No, ryhmä aloitti motivoidulla eteenlähetyksellä. Lähetys tapahtui saman mäen päältä, johon meille oli tehty markkeeraukset. Koirien piti ensin edetä noin 7 metriä yli metrin korkuista heinikkoa alaspäin, välissä noin 2 metriä leikattua ruohoa, sitten tämän saman altaan ylitys, jossa oli meidän vesityö. Ja vielä 3 metrin korkean heinikon ylitys toiselle puolelle veteen. Homma tehtii samalla tyylillä kuin meidän vesilähetys. Eli ensin heitettiin markkeeraus veteen altaan ja järven väliseltä kaistaleelta. Kun koira nouti damia, tuli sen lähtiessa palauttamaan toinen heitto, joka jäi muistiksi. Tämä sitten otettiin linjalla ylös. Hienosti koirat suoriutuivatkin tästä. Tomi oli tarkkana siitä, ettei "eteen"-käskyä toistettu turhaan, se oli tarkoitus toistaa vain maaston muuttuessa.

Tässä Ada seuraamassa tehtävän suoritusta:

nome3-normal.jpg

Eli tuolta vasemmalta mäen päältä koirat lähetettiin, oikealla näkyy heittäjä välissä olevan maakaistaleen päällä.

Tämän jälkeen ohjaajat veivät mäen päältä damin muistiksi pellon toiseen laitaan. Sitten koirien kanssa käveltiin mutkan kautta tonne altaan toiseen päähän. Ensin koirakko katsoi tuolta välissä olevalta kaistaleelta markkeerauksen veteen altaaseen. Tämän jälkeen koirat lähetettiin linjalle vesialtaan läpi ja mäen ylös ja vielä pellon poikki muistille. Tämän jälkeen otettiin muistiksi jäänyt markkeeraus veteen ylös linjalla altaan päästä.

Kun näistä oli suoriuduttu, siirryttiin autoilla isommalle pellolle, jonne otettiin walk-up. 

nome4-normal.jpg

Tässä koirakoiden edetessä tuli heitto avustajalta rivistön oikealle puolelle, ja launcherilla toinen markkeeraus vasemmalle. Koirille annettiin sitten satunnaisjärjestyksessä lupa noutoon, siten, että kaikki koirat saivat kuitenkin suorittaa molemmat noudot. Tarkoitus oli tehdä nämä ensisijaisesti markkeerauksina, mutta jos ohjaaja arvioi, ettei koira muista markkeerausta, sai sen lähettää linjallekin. Tässä rivistö etenemässä:

nome5-normal.jpg

Markkeerausmatkat ei omaan silmään kovin pitkiä olleet. Toki se vaikeuttaa koiran työskentelyä kun rivistö etenee välillä. Tässä vielä kuva, jossa näkyy tuo markkeerauksen heittävä avustaja oikealla aidan vierellä. Launcherilla taas ammuttiin rivistön vasemmalta puolelta.

nome6-normal.jpg

Tosi mielenkiintoista oli seurata näiden edistyneempien koirien koulutusta, ja hyviä vinkkejä tarttui matkaan.

Nyt meinaan vahvistaa Even nenänkäyttöä ja opettaa sille kunnolla sen, että nenä painuu maahan lähihakupillityksestä. Meinasin ottaa matkaan tennispallot, ja haudata niitä osin maahan, jotta tuo lakkaa käyttämästä silmiä. Tossa walp-uppia seuratessa kun huomasi viimeistään miten tärkeää on se, että koira tosiaan painaa sen nenun maahan kun saa lähihakukäskyn, eikä juoksentele minne sattuu.