Tänä vuonna oli vihdoin aika suunnata SNJ:n kesäleirille. Even ollessa vielä pieni meni leiri jotenkin ihan ohi kokonaan. Viime vuonna mahan kasvatus oli sillä mallilla, ettei leireily innostanut. Tänä vuonna sitten vihdoin siis leirille! Päädyttiin menemään Even kanssa ti ja ke paikalle ihan vaan päiväkävijöinä, matka kun ei päätä huimaa. 

Koska nomekoulutusta ei ainakaan pääkaupunkiseudulla liikaa ole, olin ilmoittautunut nomeilemaan, vaikka muutakin mielenkiintoista olisi ollut tarjolla. Ekana päivänä ihan päivän alkuun menin ohimennen myös lupautumaan tokokokeeseen seuraavana päivänä, jotta saatiin flateille joukkoe kasaan. Kaikkeen sitä joutuukin kun suunsa avaa vääränä hetkenä...

Ekan päivän nomekoulutuksiin oli tunkua. Näinollen meidänkin ryhmässä taisi olla kokonaiset seitsemän koiraa. Meille Even kanssa tämä sopi paremmin kuin hyvin, passiharjoittelu kun on tarpeen. Siirryttiin autoilla pellon laitaan treenailemaan. Ensin tehtiin lähihakua. Tässä koirakko laitettiin krepein merkatun ringin keskelle. Sitten ryhmän vetäjä heitteli damia alueella ja ampui starttarilla maahan alueen hajustamiseksi. Alueelle ei alkuun jätetty damia lainkaan, vaan koiran annettiin tehdä töitä ensin jonkin aikaa. Ohjaaja laittoi koiran lähihakuun ringin keskeltä, ja jos se harhautui kauemmaksi, kutsuttiin se takas alueelle. Kun koira oli tehnyt riittävän ajan töitä, heitti avustaja koiran näkemättä damin alueelle.

Evelle ei tuottanut ongelmia olla ringissä keskellä paikallaolossa. Se kun ei noutoon karkaa. Tämän jälkeen lähetin sen lähihakuun. Jalat vei taas flattia kovaa, nenä ei ihan pysynyt alkuun mukana. Muutaman kerran sain siis kutsua sen takaisin alueella. Lopulta Eve rauhoittui ja käytti nenääkin paremmin. Damin se palautti kauniisti käteen.

Muutamalle koiralle tehtiin sama harjoitus vaikeutettuna siten, että ne lähetettiin linjalla alueelle. Evelle en viitsinyt tätä tehdä, koska sille ei ole opetettu sivusuuntia, eli en olisi saanut sitä ohjattua takaisin alueelle tarvittaessa. 

Tämän jälkeen tehtiin linjalle lähetystä. Ensin lähetettiin noin 15 metrin päähän koirat. Evelle otin tämän niin, että ryhmän vetäjä vei koiralle damin sen nähden. Ei ongelmaa. Sen jälkeen tehtiin tämän hajustuneen saarekkeen yli eteenlähetys noin 30 metrin päähän. Vein damin koiran nähden, Even jätin paikallaoloon. Tässä kaksi ekaa lähetystä epäonnistui, koira lähti linjalta vanhojen hajujen vetämänä. Kävin sitten nostamassa koiran nähden damin ylös ja laitoin takas maahan, ja tämän jälkeen Eve suoritti tehtävän hienosti. Luovutus myös nätisti käteen.

 

 

snj%20treeni%C3%A4-normal.jpg

Eli tämän näköistä maastoa, tonne saarekkeeseen siis oli tarkoitus ohjaus suorittaa.

 

Tämän jälkeen oli ruokatauko, ja koiratkin pääsivät hetkeksi hengähtämään. Tässä kohtaa tuli myös ekojen treenien ajan asiaa harkittuani ilmoittauduttua seuraavan päivän tokokokeeseen. 

Tauon jälkeen palattiin samaan paikkaan ja otettiin koirille ykkösmarkkeerauksia pellolle. Näistä ei mitään ihmeellistä sanottavaa, Eve markkeerasi ja palautti hyvin.

Lopuksi tehtiin vielä hakuruutu metsään koirien tätä näkemättä. Koirat pidettiin myös näkösuojassa toisten koirien suorittaessa. Eve oli jo aika puhki tässä kohtaa, joten haetutin sillä vaan kaksi damia. Evelle laiskanpuoleista hakutyöskentelyä, mutta kuumassa pitkän päivän jälkeen hyvä suoritus! Luovutukset myös käteen, ja ote damista hyvä.

 

evepassissa-normal.jpg

Even passityöskentelyyn oli kyllä pakko olla tyytyväinen! Se ei nimittäin äännellyt juuri lainkaan. Muutama yksittäinen hento vingahdus taisi päivän aikana kuulua. Lisäksi se oli muutenkin hötkyilemättä. Vielä kun se osaisi oikeasti rentoutua niin, että ei käyttäisi energiaa passissa. Vaan ei voi olla kuin tyytyväinen tähän kehityssuuntaan!

Illalla oli pakko pitää vielä tokotreenit Evelle. Tokoa kun ei ole nyt treenailtu, ja haukkuminen on aiemmin ollut iso ongelma kokeissa. Pidettiin kokeenomaiset treenit, ja napautin Eveä kunnolla haukkumisesta, sekä seuruun kontaktin pudotuksesta. Tämä näyttikin tuottavan tulosta. Yllättävän hyvin Eve vielä illalla työskenteli, vaikka takana oli pitkä päivä leirillä. Ihana koira!