Tänään oli taas UMN:n nometreenit. Vuorossa oli kosteikkotreeniä, joka toteutettiin Pitkäjärvellä. Ensin tehtiin hakuruutu kosteikkoon, jossa oli sekä ojanylitys, että muutama dami uimaetäisyydellä. Kumisaappaat oli tosiaan tarpeen, vettä oli lähetyspaikallakin kiitettävästi. Samaten mutaa ja lantiolle asti uloittuvaa kasvustoa löytyi. Haastavat olosuhteet siis. No, Evellä oli taas pikkiriikkisiä vaikeuksia malttaa olla hiljaa muiden koirien työskennellessä hakualueella. Epämääräistä ininää kuului ajoittain, sentään tajusi olla haukkumatta... Eve toimi hakualueella hienosti, kaksi damia tuli maasto huomioiden hyvin ylös. Hienosti lähti myös tekemään hakua osoitettuun suuntaan.

Haun jälkeen tehtiin rannalle rämeikköön markkeerauksia. Ensin otettiin koirille vuorotellen ykköset. Kaislikko oli sen verran korkeaa, että koira ei nähnyt putoamista veteen. Hienosti tuli damit silti ylös. Palautuksissa olisi vaan ollut toivottavaa. Eve nosti kierroksia vesimarkkeerauksista sen verran, että pudotteli dameja taas jalkoihin. Ravisti sentään vasta tämän "luovutuksen" jälkeen, vaikka tämä tarkoitti noin 10 metrin kävelyä vettä valuvana.

Ykkösten jälkeen vielä kakkosmarkkeeraus siten, että ensin heitto koiran taakse maalle, ja sitten toinen veteen. Ei ongelmaa tässä, otti luonnollisesti ensin vedestä damin, sen jälkeen muisti vaivatta maalla olevan ja otti nopeasti tämän ylös. 

Näiden jälkeen otettiin vielä muutama linjalle lähetys ihan perus muistilla polulle takas kävellessä. Ei ongelmia tässä.

 

Kotiin ajellessa kävin vielä tekemässä tavilla muutaman noudon. Heitin kolme markkeerausta koiralle, ekalla kerralla pudotti tavin matkalla kaksi kertaa, otti omatoimisesti ylös ja palautti käteen. Kaksi viimeistä kertaa taasen otti ylös tipun reippaasti ja palautti suoraviivaisesti käteen. Lintu pysyi moitteettomassa kunnossa, tavia se ei riko.

 

Adalla oli tänään vuorossa pillipysäytystä. Puhaltelin sille siis pysäytyspillitystä, ja se osaa jo ilman tähän liitettyjä käsimerkkejä istua eteen ja ottaa katsekontaktin. Tämä nyt ei vielä tosin onnistu kuin puolen metrin päästä, muuten pentu meinaa edetä luokse, sen sijaan että istuisi vaan alas. Hienosti on kuitenkin edistynyt pikkupennuksi.

 

Mikä meni tämän päivän treeneissä huonosti?

-Eve kuumenee kimppatreeneistä. Selvästi se lisää kuumenemista, kun seurana oli nuoria koiria, joilla samaa ongelmaa. 

-Even perustottelevaisuu rakoilee kimppatreeneissä. Se hötkyilee joka suuntaan ja meinaa lähteä muiden ohjaajien käskyistä töihin.

Mikä meni hyvin? 

-Eve teki hyvää hakua vaikeassa maastossa. Työskentelee loogisessa järjestyksessä, laajentaa hyvin

-Markkeeraukset meni tosi hyvin, malttoi keskittyä niihin, ja muisti kakkosessakin maalla olevan tarkasti

Miten eteenpäin? 

-Malttitreeniä lisää. Paljon.