Otsikossa meidän viime päivien treenilinnut. Eli harakka, joka oli ennestään jo aika kulahtaneessa kunnossa, sekä sorsa. Olen näillä lähinnä ottanut kanto- ja pitoharjoituksia. Harakka oli niin kamalassa kunnossa, että sillä nyt ei muuta juuri olisi iljennyt tehdäkään. Sorsalla otin lisäksi tänään muutaman noudon.

No, eipä näistä ihmeitä ole kerrottavaksi, Eve kantaa oikein hyvin lintuja, ja ote on hyvä! Luovuttaa myös nätisti käteen kun kantaessa sitä pyytää. Sorsaa se nouti myös hyvin, kerran pudotti jalkoihin, muuten palautti siististi käteen. Linnut pysyi ehjänä treenien ajan.

Olen nyt riistan kanssa panostanut tosi paljon omaan elekieleen ja äänen käyttöön. Olen korostetun rauhallinen, enkä katso koiraa luovuttaessa. Samaten rintamasuunnan olen kääntänyt koirasta hieman sivuun kun se palauttaa. Tuntuu toimivan hyvin.

Adakin sai tänään kantaa sorsaa, harakka oli sen verran kamalassa kunnossa, etten viitsinyt sille sitä antaa. Sorsaa pentu kuitenkin kantoi oikein hienosti! Lopuksi vielä söpö kuva Adasta pari pvää sitten passissa:

1025999_468604526567413_79787636_o-norma

Kuva: Pilvi Inkinen