Edellinen kerta kun piti kokeilla tätä huomioimattomuutta damin palauttamattomuuteen meni miten meni (kts osa 2.). Niinpä nyt oli vuorossa 3. kerta. Otin variksensiipidamin mukaan, jotta todennäköisyys omimiseen kasvaisi. Lisäksi heitin kaikki kerrat koiralle, jotta se varmasti kuumenisi.

Ja mitä tekee Eve? Palauttaa kaikki neljä kertaa käteen, ja vieläpä istui eteen luovuttamaan damia. Yritin pitää kädet mahdollisimman rentoina sivulla, jotta en vahingossakaan ota damia, ennen kuin koira sitä tarjoaa. Ja tarjosihan se. Eli en päässyt taaskaan tekemään tätä huomioimattomuushommaa, nyt vaan epäilyttää josko se todella olisi oppinut kerrasta? Hyvä jos todella on. Kiitti siis vinkistä Maria, uskomattoman tehokas!

Sitten tähän nouto-otteeseen. Tavallisella damillahan Even ote on pehmeä, dami ei pyöri suussa, koira kantaa damia pääsääntöisesti keskeltä, ei narusta tms.  Ja sitten linnuilla ajoin on on nyt käynyt niinkuin on käynyt. Siipidamilla ote on pääosin hyvä, kertaalleen se taisi sitä noin metrin päässä puraista. Tämä oli toka palautus, kun katsoin koiraa silmiin. Sain kasvattajalta eilen muistutuksen siitä, että koiraa ei katsota, kun se luovuttaa riistaa, jotta se ei painostu. Nyt kun vielä muistaisin tämän!