Tänään oli ohjelmassa eteenlähetyksiä. Tein nämä variksella, koska oli yksi jääkaapissa, jota ei enää viitsinyt pakkaseen laittaa. Ennen aamulenkkiä tein ensin muistipaikan koiralle noin 25 metrin päähän, eli perusnouto alkuun tähän. Tässä Eve otti tipun ihan ok ylös, pudotti kaksi kertaa matkalla, mutta palautti sitten käteen. Sen jälkeen koira auton taakse paikallaoloon, ja sen näkemättä tipu samaan paikkaan. Siitä sitten eteenlähetys, ja hienosti aivan suoraa linjaa tipulle. Linnun palautti käteen ilman ongelmia. Tässä kohtaa tipu oli vielä ihan ehjäkin.

Lenkin jälkeen otettiin pennuista seisotuskuvia. Ada oli aika poikki, joten en viitsinyt sitä kiusata ihmeemmin, ja räpsäistiin muutama kuva. Ei tullut mitään julkaisukelpoista, mulla tarttis olla peili, jotta näen koska se seisoo hyvin. Saatiin yks ihan tosihassu kuva aikaiseksi, tässä se on just ennen kuin ottaa askeleen eteen:

965616_10151508263167809_298406871_o-nor

 

Pikkasen tullut naurettua tälle kuvalle :) Tässä päivän paras otos:

 

964710_10151508263367809_957445086_o-nor

 

Iltapäivästä otin lisää eteenlähetyksiä Even kanssa. Tein ensin yhden 30-40 metrin eteenlähetyksen polulle niin, että koira näki mun vievän variksen, mutta sitä ei nähnyt lähetyspaikalle. Meni moitteitta. Ylösotto ja palautus käteen ilman ongelmia. Sitten otin heinikkoon saman homman, mutta ehkä noin 20 metrin matkalle, koiralla kun ei ollut mitään suoraa linjaa tässä apuna. Ei mitään ongelmia, hienosti toimi. Ja sit otin vielä sinne polulle samaan kohtaan yhden eteenlähetyksen niin, että koira oli puskan takana kun vein variksen, eikä myöskään nähnyt sitä lähetyspaikalta. Eteni aivan suoraviivaisesti linnulle, ja lintu ylös. Sit palautus ei enää mennytkään niin nappiin, koira oli ilmeisesti nostanut kierroksia liikaa. Metrin päässä musta se rusautti varista suussa, ja pudotti sen kengille. Eli yksi rikkinäinen varis lisää. En puuttunut asiaan mitenkään, otin variksen mitään sanomatta pois, ja treenit loppui siihen.

 

Nyt on toimintasuunnitelma lintujen suhteen seuraava: ne menee jäähylle. Ensinnäkin juoksut loppui vasta, rikkominen voinee liittyä siihen, se kun tapahtuu vain jos painostan koiraa/koira kokee painostusta. Edistystä on se, että nyt linnut tulevat pääsääntöisesti käteen. Myös ulkona. 

Aion hioa palautukset täysin kuntoon dameilla. Kun palautuksesta käteen tulee automatio, koira ehkä "unohtaa" painostua asiasta. Lisäksi aion kotona ottaa dameilla pitoharkkoja, ja kieltää pureskelusta. Kantotreenejä myös täytyy lisätä, jotta koira tottuu pitämään esineitä suussa ohjaajan lähellä. Eli tämmöisillä eteenpäin, edelleen vinkit ovat tervetulleita!