Eilen treenailtiin kaverin kanssa kaatosateessa hieman nomejuttuja. Otin Evelle alkuun linjalle lähetystä "sokkona", eli siten, että tiputin polulle damin koiran näkemättä. Sitten noin 15 metrin päästä otin koiran sivulle, ja siitä sitten eteenlähetys. Käytin vaaleata damia, jonka koira näki jo lähetyshetkellä ihan tarkoituksella. Evelle kun tuota linjaa ei vielä paljoa ole otettu, niin teen ne vielä vahvasti motivoituna. Tällä lailla se menikin oikein hyvin, ensi kerralla sitten voisi matkaa pidentää.

Tämän jälkeen otettiin Evelle kaksoismarkkeerauksia noin 30 metristä. Avustaja heitti ensin damin puun juurelle ja toisen sitten heinikkoon toiseen suuntaan. Eve markkeerasi heitot ihan liian lyhyeksi ja heitti haulle. Pillitin koiran pois, ja Evelle tyypilliseen tapaan oli pillikuuliaisuus alkuun hukassa, mutta kun avustaja otti damit ylös ja hätisti koiraa matkalla, oli Evenkin pakko tulla pois. 

Epäonnistumisen jälkeen lyhennettiin matkaa noin 20 metriin, ja otettiin ensin ykkösmarkkeeraukset erikseen. Ne meni ihan ok. Sitten uudestaan kakkosmarkkeeraus, ja taas ensiksi heitetty lähti hauksi kun koiran usko loppui kesken eikä katsonut huolella puun juurelta (kävi kyllä siellä), ja eikun pillityksellä koira pois. Tän jälkeen Eve pääsikin autoon miettimään hetkeksi sitä, miksi ne markkeeraukset kannattaa muistaa. Tässä kohtaa kaikki palautuksetkin oli tullut ohjaajan jalkoihin, eli ei järin vahva suoritus miltään osin.

Kaverin koira treenattiin tässä välissä ja sitten Eve pois autosta. Otetiin kaksi kertaa kaksoismarkkeraus samoihin kohtiin. Tällä kertaa Eve oli tsempannut autossa ollessa ja homma toimi hienosti. Ja mikä parasta, damit tuli jopa käteen asti! Tosin heti kun kaverin kanssa jäätiin paikalleen vaihtamaan muutama sana, tuli pari haukahdusta (siihen asti Eve oli aivan hiljaa) ja eikun koira sanomatta mitään suoraan autoon. Meillä kun on nyt ihan nollatoleranssi tohon ääntelyyn ja treenit loppuu samantien kun vinkumista/haukkumista esiintyy. Tosin (ei kerrota koiralle...) treenit oli tarkoituskin Even osalta tohon lopettaa. 

Kaikenkaikkiaan olin ihan tyytyväinen Even suoritukseen kumminkin, tajusi tauon jälkeen keskittyä tehtävään. Täytyy vaan olla jatkossa tiukkana ja ottaa koira heti pois markkeerauksilta, mikäli heittää haulle. Olen nähtävästi lipsunut tässä kun koira meinaa ettei tartte niin keskittyä.